Nya funktioner och webparts i SharePoint

Under Ignite presenterades en rad nya funktioner och nya webparts som kommer under hösten.

Webpart för att visa organisationsträd

Webparten Organizational chart visar ett klickbart organisationsschema utifrån en utpekad användare. Organisationsvyn byggs upp ifrån egenskapen ”Reports to” som finns i Active Directory. För att kunna nyttja denna webpart behöver således korrekt information finnas i Active Directory. När vyn har renderats kan användaren klicka sig vidare utifrån de personer som visas. Det finns även möjlighet att se kontaktinformation om respektive person, samt klicka sig vidare till den aktuella användarens Delve-profil.

Målgruppsstyrning på snabblänkar och kalenderhändelser

Tidigare i år lanserades möjligheten att styra vilka som ska se nyheter och objekt i navigationen med hjälp av målgruppstyrning i SharePoint. Nu kommer även möjligheten att styra vilka som ska se snabblänkar och kalenderhändelser. Det här möjliggör en mer personlig anpassning av exempelvis en startsida på ett intranät.

My Feed Webpart

Denna webpart presenterar innehåll som är relevant för aktuellt inloggad användare. Informationen består av innehåll från alla delar i Microsoft 365 och baseras på den aktuella användarens användarmönster samt händelser i Outlook, Teams etc.

Anpassa sektioner med tabbar och accordions

Den här nya funktionen gör det möjligt att kollapsa och visa sektioner på en sida. Det kommer även finnas möjlighet att via flikar visa och dölja sektioner. Genom dessa funktioner kommer man enklare få plats med mer information på sidan utan att scrolla.


Publicerad 2020-10-16 av Peter Rydén