Nyhetsbrev 2021/1

Cross-tenant Teams-migreringar blir vanligare

Då Teams nu är ett etablerat verktyg för samarbete blir det också viktigt att omhänderta informationen som finns och används i Teams när företag och organisationer slås ihop eller isär och informationen ska migreras. Vi har genomfört flera migreringar och samlat på oss erfarenheter från dessa. Verktygen är ännu rätt omogna om man jämför med verktyg för till exempel mailmigreringar som funnits länge.

Läs mer på:
http://www.bravero.se/tenant-till-tenantmigrering-av-teams-pa-g-vi-har-gjort-det/

Spara pengar på att flytta gamla SQL-databaser till SharePoint

Det finns fortfarande många SQL-baserade on premises-lösningar som är i drift men inte används så mycket, eller mest används som arkiv eller historik. Detta medför kostnader för såväl licenser som hårdvara/mjukvara som ska underhållas. För dessa databaser och det data som ligger där kan SharePoint Online i många fall vara en bra ersättare, där licensen redan finns och betalas genom Microsoft/Office 365-abonnemanget.

Läs mer på:
http://www.bravero.se/spara-pa-att-flytta-lagutnyttjade-sql-databaser-till-sharepoint-online/

Nya funktioner och tips i Teams

Teams är en del av allas vardag och det kommer nyheter kontinuerligt i plattformen. Vi har valt ut några nyheter samt en gammal funktion som vi vill lyfta fram. Ibland kommer det nya funktioner som är bra, och ibland är det värt att lyfta fram gamla funktioner som fallit lite i glömska.

Läs mer om ett par utvalda nya funktioner och tips här:
http://www.bravero.se/nyheter-och-tips-i-teams/

Nya funktioner i SharePoint

Det kommer löpande nya funktioner i SharePoint Online också. Vissa är mindre och vissa större, och de har olika påverkan på hur vi kan förbättra vårt dagliga arbete. Här har vi valt ett par nyheter som vi vill lyfta fram, grafisk anpassning av rubriken/headern på en site och den kommande SharePoint App Bar.

Läs mer om ett par utvalda nya funktioner här:
http://www.bravero.se/nya-funktioner-i-sharepoint/